KATEGORIER
Andra Produkter
ED Piller
Efter Cykelterapi (PCT)
Fettförbrännare
Humant Tillväxthormon (HGH)
Injicerbara Steroider
Orala Steroider
Peptider
SARMs
Specialerbjudanden
Stimulantia

VAD DU SKA LETA EFTER I DITT BLODARBETE OCH FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER

VAD DU SKA LETA EFTER I DITT BLODARBETE OCH FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER
19th May 2020
Jag föreslår inte hormonersättning för någon som inte kommer att gå till ett läkarkontor för regelbundet blodarbete och kontroller. När du helt enkelt "självtilläggar" under obestämd tid spelar du med eld utan att veta hur ditt blod fungerar regelbundet. Blodarbete krävs oftast en gång var 12: e vecka, och din läkare kommer att få dig att komma in för att göra det för att förnya receptet och fortsätta med testosteroninjektioner. Försäkringsbolaget kan också kräva det, men vet bara att de flesta försäkringsbolag endast kommer att täcka labb som utförs med 12 veckors mellanrum. Så dilemmaet kan ofta ligga i ett litet gap på två veckor mellan ditt sista skott och när du är berättigad till ytterligare bloddragning.

Låt mig förklara mer här: Jag får 200 mg / vecka testosteron i 10 veckor, men jag kan inte göra mitt blodarbete förrän vecka 12, därför har jag en två veckors förflutit. Så med min behandling, vanligtvis ungefär vecka 8-9 sänker jag mina testosterondoser så att jag kan träffa ett nytt skott mellan slutet av vecka 10 och vecka 11. Detta är inte en dålig sak, eftersom det sista du behöver är att gå in för ditt bloddrag med högre nivåer än genomsnittet. När ditt blod dras och din testnivå är 600, är ​​du bra, men om det är 1200-1300 ng / dl, kan det kasta upp en flagga till försäkringsleverantörer eller till och med läkaren. Med det sagt, vi vill åka på den högre sidan av hormonersättningen, så jag föreslår starkt att du gör ditt sista skott ungefär en vecka innan labbarbetet eller till och med skära ned skottet till 100 mg snarare än 200 mg.

Kolesterolnivåer

Förstå nu att jag verkligen inte är någon läkare här, men det är vad jag normalt kontrollerar för mitt blodarbete. Kolesterolnivåer kommer att bli en stor en att se upp för, och med tiden kan testosteronersättning öka dåligt kolesterol och minska bra kolesterol. Din (LDL) kommer att vara ditt dåliga kolesterol och ditt (HDL) är ditt bra kolesterol. Jag kommer alltid lite lägre på mitt bra kolesterol och i den höga delen av genomsnittet på mitt dåliga kolesterol.

Men den största faktorn att leta efter är ett totalt antal som i princip är ett förhållande för framtida "risk för kardiovaskulär händelse" (AKA en hjärtattack). Förhållandesnumret på diagrammet för detta motsvarar en lista över odds för "risk för kardiovaskulär händelse" och oddsen anges normalt som "1/2 genomsnittlig risk, medelrisk, 1,5 gånger högre än genomsnittlig risk, 2 gånger högre än genomsnittet och 3 gånger högre än genomsnittlig risk. " Så följ ut dina kolesterolnivåer under hormonersättning. De första åren på testosteron kan du ha det bra, men saker kan börja krypa upp på dig längs vägen. Ditt blodarbetsschema har ett referensintervall bredvid ditt nummer och om något är för högt eller lågt kommer det vanligtvis att markeras.

Hematokritnivåer

Nästa sak på mitt blodarbete som jag letar efter är min hematokritnivå. Hematokrit är måttet på andelen röda blodkroppar i kroppen. Det blir lättare att ha förhöjda hematokritnivåer på testosteronersättningsbehandling. När hematokrit blir för högt riskerar du en stroke. Dehydrering kan också höja nivåerna av hematokrit så se till att du dricker mycket vatten vid hormonersättning, vilket du borde göra ändå. En förhöjning av röda blodkroppar kan förbättra prestandan till en stor del, vilket är det främsta skälet till att uthållighetsidrottare gör bloddopning (drar tillbaka blod under flera veckor som leder till en händelse och pumpar sedan tillbaka det i kroppen före evenemanget). Men långvarig höjd / för hög höjd kan vara mycket farlig och bör undvikas. Det är bäst att hålla hematokrit och antal röda blodkroppar i normalt intervall. Ärligt talat flyter jag i den övre änden av normalområdet, men om jag hydratiserar mig nog så kan jag släppa ner i medelområdet.

Levervärden

Levern är ett av de viktigaste organen i hela kroppen. Det ansvarar för hundratals kemiska reaktioner i kroppen och används för att avgifta blodet. Utan en frisk lever är du inte bra. Levern spelar också en viktig roll i proteinsyntesen, produktionen av galla för att bryta ner livsmedel, bryta ner insulin såväl som glukosproduktionen och koagulationsfaktorer. Levern lagrar kemikalier och andra vitaminer som används av kroppen dagligen, och lagrar järn som används för produktion av nya röda blodkroppar.

Levervärden uttrycks i ett labbdiagram som 2 huvudvärden kallade "AST" och "ALT". För att förenkla vad dessa värden innebär är de i princip mått på leverskada eller eventuellt vävnadsskada från andra platser i kroppen, t.ex. hjärtat eller njurarna (eftersom förhöjda levervärden också kan indikera skador i andra organ i kroppen).

En sak att notera här är om du tränar regelbundet kan dessa nivåer helt enkelt höjas på grund av muskelskador. Mina levervärden är alltid lite höga och de har stannat kvar på samma markörer i flera år nu. Varje värde är vanligtvis cirka 20 poäng högre än normalt. Det betyder inte att min lever är ohälsosam och inte fungerar korrekt. Det finns mycket blandad information om vad ohälsosamma levervärden är, trots ett gemensamt referensintervall på labbdiagram. När det finns skador på levern eller tecken på organskada någon annanstans, kan dessa siffror förhöjas med mycket eller förhöjas med bara lite. Vet bara att om du lyfter vikter mycket, kommer det nästan alltid att göra att dessa två siffror ligger i den övre änden av normalområdet eller något över normalområdet. I vissa individer kan dessa siffror till och med fördubbla den övre änden av det normala intervallet bara från att lyfta vikter!! Ändå är det en bra idé att följa dem noga.

triglycerider

Triglycerider är måttet på fettinnehållet i ditt blod. Du behöver vissa triglycerider för att vara friska, men för många triglycerider kan leda till hjärtsjukdomar och metaboliskt syndrom. De största faktorerna som bidrar till höga triglycerider hos de flesta är övervikt och konsumerar alkohol. Andra bidragande faktorer inkluderar dåligt kontrollerad diabetes, en underaktiv sköldkörtel och njursjukdom. Triglycerider är vanligtvis inte lika stora med människor som äter sunt och motionerar, men det är alltid en bra idé att hålla ett öga på dem.
Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Fler detaljerJag förstår!