KATEGORIER
Andra Produkter
ED Piller
Efter Cykelterapi (PCT)
Fettförbrännare
Humant Tillväxthormon (HGH)
Injicerbara Steroider
Orala Steroider
Peptider
SARMs
Specialerbjudanden
Stimulantia
Efter Cykelterapi (PCT)
  |  Finasterid
Proscar, 5mg/tab (28 tabs), MSD

Proscar

5mg/tab (28 tabs)
MSD
|
327,00 kr

Antal :   

finasterid (proscar)

Finasteride, bättre känt under varumärket "Proscar" och "Propecia", är en 5a-reduktashämmare som hämmar omvandlingen av testosteron till dihydrotestosteron (DHT). Vad finasteride (Proscar, Propecia) kan göra och allt du borde veta om det är här:

allmän information om finasterid (proscar)

Detta läkemedel föreskrivs i medicin mot prostataförstoring och i kampen mot håravfall. Kroppsbyggare använder finasterid för att undertrycka eller mildra androgena biverkningar.

Selve den aktiva substansen verkar varken androgen, inte heller anaboliskt eller östrogen, så att dess enda användning är att kontrollera androgenkonditionerade biverkningar, t.ex. håravfall och prostatatillväxt. Effekten är redan relativt snabb och ganska stark. Vetenskapliga studier har visat att även den lilla mängden 1 mg kan minska DHT-koncentrationen i serum med cirka 65% inom 24 timmar.

DHT-känsliga idrottare kan till exempel redan injicera en viss mängd testosteron när man bara använder en enda 1 mg tablett "Propecia" utan att uppleva alltför negativa biverkningar. Om fler androgena kombinationer väljs, antingen antalet tabletter ökas eller 5 mg "Proscar tabletter" används. Även om det inte finns några vetenskapliga studier om användning av finasterid hos steroidanvändare, har praxis visat goda resultat i användningen av den terapeutiskt rekommenderade dosen på 1-5 mg / dag.

Idrottare lämnar sig därför också vanligtvis till denna mängd aktiv substans. Bortsett från det höga priset för en tablett, som slår något negativt, indikeras användningen av den minsta effektiva dosen ändå, eftersom med en för stor DHT-begränsningskraft och allmänna prestandaförluster kan förväntas.

effekter av finasterid (proscar)

En anmärkningsvärd egenskap hos finasterid är dessutom att den specifikt hämmar typ II av 5a-reduktasenzym, men typ I inte. Även om typ II står för cirka två tredjedelar av den totala mängden DHT i kroppen, bör skillnaden mellan dessa två enzymer kort övervägas. Medan typ I har en dominerande påverkan på huden, visas effekten av typ II mer i området med prostata och hårsäckarna. Därför är användningen av finasterid främst fördelaktigt för problem med håravfall och prostata, mindre för hudproblem, t.ex. akne eller ökad kroppshårtillväxt. För detta ändamål är den dubbla aktiva substansen "Dutasteride" mycket lämpligare eftersom den blockerar båda isoenzymarter. En intressant punkt i finasterid, som bör nämnas, är att detta läkemedel höjer den naturliga testosteronvolymen som cirkulerar i blodomloppet med cirka 15%. Detta beror på att mindre testosteron påverkas av reduktas och omvandlas till DHT. Lägre DHT-blodnivåer innebär högre testosterontoppar i blodomloppet. Lägre DHT-blodnivåer innebär högre testosterontoppar i blodomloppet.

Kvinnor rekommenderas vanligtvis inte om en finasteridapplikation. Även om den aktiva substansen också ger vissa fördelar för kvinnliga steroidanvändare, bör det noteras att användning av finasterid bör undvikas hos gravida kvinnor och de som vill bli gravida. DHT-blockeringseffekten kan leda till allvarliga skador på fostret. I detta sammanhang bör hudkontakt med tabletterna också undvikas, eftersom finasterid också lätt kan absorberas genom huden.

doseringar av finasterid (proscar)

Män använder vanligtvis 1-5 mg per dag, med den dos som nämns borde vara så låg som möjligt. Om 5 mg används rekommenderas det att dela upp den dagliga dosen eftersom finasterid har en halveringstid på endast 6-8 timmar.

biverkningar av finasterid (proscar)

De kända biverkningarna av finasterid hos män inkluderar erektil dysfunktion (impotens), minskad libido, minskad utlösningsvolym och överkänslighetsreaktioner. Dessutom kan det bli en förlust av styrka och prestanda hos idrottare, särskilt om en för hög dos används. Aggressivitet och en vilja att ha en extremt hård och intensiv träning kan också vara ett problem vid tillämpningen av finasterid.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Fler detaljerJag förstår!